имам едно такова питане-днес си погледнах интеркулера отдолу-имаше масло по него-дали ако ми е спукан интеркулера ще повлияе на турбото и ще губи мощност автомобила?и как влияе тои-по принцип?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Спукан интеркулър и влиянието му в/у турбото?
Collapse
X
-
Re: интеркълер-спукан и влияние в/у турбото?
Първоначално публикувано от alfatrasимам едно такова питане-днес си погледнах интеркулера отдолу-имаше масло по него-дали ако ми е спукан интеркулера ще повлияе на турбото и ще губи мощност автомобила?и как влияе тои-по принцип?ALFA ROMEO 155 T.SPARK 2.0 8V
ALFA ROMEO 33 1.5 TI
-
Със сигурност ще окаже влияние но не много осезаемо.
На магистрала със спукан кулер колата не можеше да вдигне повече от 165-170 км/ч.Със здрав такъв повече от 180 не може.
За ускорение пак почти никва разлика.Между два сфетофара, където вдигам към 90 км/ч, със спукания кулер успявах да направя към 80-85.
Само където много пуши колата и става димна завеса отзад.А и свисти като изтребител)
Виж като бях с прецакан дебитомер - е тогава беше много зле работата, направо трагедияFiat Stilo 1.9 JTD
Comment
-
Колега, напиши си данните на колата в подписа. Ако ли не поне кажи за каква кола става въпрос. Алфа ли е? Кой модел? Година? С кой мотор? Знам, че въпросът в началото беше принципен, ама ... Така си спестяваш много излишно писане.Alfa Romeo 75 24V
Comment
-
колата е алфа ромео 145,1и9тди,14,12/94г,64kw,ZAR90000002011472,това е колата.от 2000 до3000 се чува турбото,минава малко над 3000 оборота и се усеща как почва да се мъчи колата и отзад почва да пуши черен дим с две думи повече от 3000 оборота неможе да отлепи!има масло в двигателя а като почна да катеря ми вдига над 80 градуса-кум 90 и почва да ми свети лампата на маслото(пресветва)!гнпто 2 пъти ми го проверяваха-всичко било наред,смених клапани,глава,бутала,сегменти,филтри,ремъци,нови дюзи,свещи,шпонката на коляновия вал ми се беше прецакала та я сменях и нея,но КОЛАТА НЕ ВЪРВИ!!!повече от 130 на магистралата немои отлепи защото влиза в 3000 оборота и се случва по горе описаното!!!тук в пазарджик няма един свестен маистор които да може да каже какво и е!не губи масло турбо пътищата са чисти има малък теч на масло по тях!колата е на 400000км,преди основния ремонт ми харчеше масло като луда,сега вече не но пак не върви!надявам се че сега ще се разбере по добре какво и е!155 1.7ts... 146 1.9jtd...155 Q4...156 1.9jtd Q4